Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinskoj županiji trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom

OBJAVLJENO 07.10.2020.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji testirana su 242 uzorka, a evidentirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na žalost imamo i jednu preminulu COVID-19 pozitivnu osobu, starije životne dobi, koja je umrla od popratnih pridruženih bolesti.  

Što se tiče izvora zaraze novodetektiranih, u 2 slučaja se radi o bliskim obiteljskim kontaktima, 1 slučaj je uvezen iz Poljske, 4 su povezana s većim obiteljskim okupljanjem, 1 slučaj je otkriven zbog testiranja prilikom premještaja u drugu zdravstvenu ustanovu, a kod 5 slučaja je izvor zaraze za sada još nepoznat. S obzirom na broj novih slučajeva i raznolikost izvora zaraze, u tijeku je opsežnija epidemiološka obrada.

Među novim slučajevima nalaze se i 2 profesora jedne varaždinske srednjoškolske ustanove, zbog kojih je za više profesora i nekoliko razreda određena mjera samoizolacije i za koje će se nastava do 16. listopada održavati online.

Dodatno potvrđujemo i pojavu koronavirusa kod jednog zdravstvenog djelatnika unutar Opće bolnice u Varaždinu i kod jedne liječnice, također zaposlenice Opće bolnice Varaždin, koja dolazi iz druge županije. I ovdje je epidemiološka obrada u tijeku, određuje se mjera samoizolacije bliskim kontaktima te se uzimaju i analiziraju brisevi unutar ustanove kako bi se u slučaju potrebe odredile posebne dodatne mjere.

U svim slučajevima Epidemiološka djelatnost je zajedno s ustanovama provela sve propisane epidemiološke mjere i propisala mjere za sprječavanje širenja virusa.

Ovim putem želimo naglasiti da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa i dalje od ključne važnosti, jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 34, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 6 osoba, a na liječenju kod kuće 28 osoba.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji time do sada imamo 240 registrirana slučaja zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

NAJČITANIJE NOVOSTI