Službeni internet portal Varaždinska županija

Uz pjesmu i ples, kolače i vina predstavila se Općina Jalžabet, danas u Bučogradu Općina Beretinec

OBJAVLJENO 26.08.2019.

U Bučogradu se jučer, 25. kolovoza, predstavila Općina Jalžabet. U atriju Županijske palače su za pjesmu i ples bili zaduženi članovi KUD-a Elizabeta, udruge žena pobrinule su se za domaće kolače, Udruga vinogradara i vinara za vino, a svoje proizvode izlagali su OPG Slavin i OPG Crnko.

- Drago nam je što smo dobili poziv i priliku predstaviti se na ovoj manifestaciji. Naši tamburaši sviraju i pjevaju, vinogradari pozivaju na kušanje svojih vina, a odazvale su se sve naše udruge žena koje su pripremile starinske kolače. I sam sam iznenađen brojem i vrstom kolača, a svi su odlični. Oko svih štandova je gužva tako da smo jako zadovoljni – rekao je načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić.

- Sve najbolje što imamo doveli smo ovdje te time povezali ruralni i urbani dio županije – naveo je Josip Križanić, predsjednik Općinskog vijeća Jalžabeta i saborski zastupnik.

Posjetitelji su prepoznali da su ponuda i program u Bučogradu drugačiji, istaknula je Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana.

- Veseli smo i zadovoljni, jer je u Bučogradu gužva cijeli dan. Ovdje nudimo autohtone proizvode iz naše županije, ali i regije s ciljem promocije domaće gastronomije i domaćih proizvođača, OPG-ova, obrtnika, poduzetnika, kao i KUD-ove te udruge, što su građani prepoznali – rekla je Natalija Martinčević.

Danas se u Bučogradu predstavlja Općina Beretinec. Nastupit će članovi dječjeg folklora, folklorni ansambl i tamburaši KUD-a Ježek Beretinec, dok će svoje proizvode izlagati OPG Marić, OPG Kefelja Jasminka, OPG Mekota Silvija i OPG Borščak.

NAJČITANIJE NOVOSTI