Službeni internet portal Varaždinska županija

U jutarnjem dijelu programa u Bučogradu predstavila se Općina Breznički Hum

OBJAVLJENO 30.08.2019.

U atriju Županijske palače u jutarnjem dijelu programa Bučograda danas, 30. kolovoza, predstavila se Općina Breznički Hum. Brojni posjetitelji uživali u nastupu orkestra limene glazbe Sveti Martin koji postoji od 1998. godine te brojnim degustacijama koje su pripremljene za posjetitelje. 

Svoje proizvode izložili  i predstavili su Udruga za književnost i kulturu Humščak, Vinarija Šafran, Kuća magične trave , cvjećarnica Humko i igraonica „Čarobna šuma“. 

- Želim zahvaliti organizatorima, Varaždinskoj županiji, na ponuđenom prostoru ovdje u prekrasnom atriju gdje možemo predstaviti Općinu Breznički Hum i brojne proizvode naših vrijednih ljudi. – istaknuo je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić. 

Posebno iznenađenje pripremljeno je za župana Varaždinske županije Radimira Čačića kojem su načelnik Hegedić i vlasnik vinarije Šafran Josip Tržec poklonili posebno „županovo vino“, napravljeno posebno za njega. 

Župan Čačić istaknuo je zadovoljstvo današnjim pripremljenim programom Općine Breznički Hum te je rekao:

- Zahvaljujem i načelniku Hegediću i g. Tržecu  na uručenom poklonu koji je zaista pravo iznenađenje. Posebno moram pohvaliti predivan dizajn i plemenitu formu boce županovog vina. Prema svemu što sam do sada vidio u ovih osam dana naša Županija se zaista ima čime ponositi. – rekao je Čačić.

Uz župana Čačića, predsjedavajuću Turističke zajednice Varaždinske županije Nataliju Martinčević i zamjenika župana Tomislava Paljaka, na prigodnom programu koji je pripremila Općina Breznički Hum bili su i saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

U poslijepodnevnim satima posjetitelje očekuje program Bučograda. Kako se nekada proizvodilo varaždinsko bučino ulje, vađenje koštica iz tikvi na tradicijski način, stepanje zrna hajdine iz snoplja, degustacija jela od bučinog ulja, heljde i tikve, izrada igračaka inspiriranih bučom – samo je dio bogatog programa za koji će se ponovno pobrinuti udruga Hajdina, udruga Varaždinsko bučino ulje, Udruga kuhara Varaždinske županije, Dječji vrtić Bajka te odgojiteljica Ivana Mikulec.

Mladi kuhari, članovi Regionalnog tima Varaždinske županije, priređuju radionice izrade varaždinskog klipiča te izrade dekoracija od buče, kao i degustaciju savitaka s vabučinom.

NAJČITANIJE NOVOSTI