Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavnici mjesnih odbora i vatrogasci na tradicionalnom prijemu kod župana Čačića

OBJAVLJENO 04.01.2020.

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je tradicionalni božićno- novogodišnji prijem za predsjednike mjesnih odbora s područja Varaždinske županije, kao i predsjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U do kraja ispunjenoj Skupštinskoj dvorani okupljene je pozdravio te im poželio svako dobro u narednoj godini župan Varaždinske županije Radimir Čačić istaknuvši zadovoljstvo  što po treći puta organizira ovakav prijem. Uz župana domaćini su bili i savjetnica župana Natalija Martinčević te zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin.

-Ovo je treći puta da se družimo u  blagdansko doba i uvijek mi je drago čuti vaša mišljenja, ideje, inicijative  i prijedloge kako poboljšati i utjecati na neke stvari. Moram istaknuti kako sam prethodne godine održao radne sastanke sa predstavnicima vatrogasnih zajednica općina, gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava, ponegdje i uz prisustvo čelnika jedinica lokalne samouprave, a sve u svrhu  unaprjeđenja županijskog vatrogasnog sustava Varaždinske županije. Želim istaknuti kako smo ove godine povećali i financijska sredstva namijenjena vatrogasnoj zajednici, također šator koji je u našem vlasništvu dajemo na korištenje mnogim DVD-ovima, a dobrovoljnim vatrogasnim društvima pomažemo i kroz natječaje za udruge te jednokratnim pomoćima. Predlažemo Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije da uspostavi registar svih vatrogasnih vozila i operativnih vatrogasaca, te da ustroji i provodi zajednički postupak nabave odnosno javne nabave za sva dobrovoljna vatrogasna društva za osiguranja vatrogasaca i vozila. Ono što je bitno je da će  Vatrogasna zajednica s Domom zdravlja Varaždinske županije, kao institucijom zdravstvene zaštite na primarnoj razini, koja ima ugovorenu i registriranu djelatnost medicine rada, zaključiti ugovor o obavljanju poslova liječničkih pregleda za vatrogasce, a onda će se i Županija uključiti s subvencijom. Uglavnom suradnja s vatrogascima je jako dobra rekao je župan te se zahvalio i prisutnim predsjednicima mjesnih odbora zahvalim društveno korisnom radu i aktivnostima u cilju razvoja njihovih općina i gradova.

Županu se na prijemu zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović koji je naznačio kako suradnja Županije i Vatrogasne  zajednice nikada nije bila bolja.

-Sve što smo dogovorili smo ostvarili, imamo intenzivnu suradnju, stalno smo u kontaktu i to je jako dobro. Županija nas podupire iznad standarda i to je za svaku pohvalu – zaključio je Vukalović.

NAJČITANIJE NOVOSTI