Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavljen i drugi dio atraktivnog programa Svečanog bala Varaždinske županije

OBJAVLJENO 10.01.2020.

Na posljednjem predstavljanju Svečanog bala Varaždinske županije koje je održano danas 10. siječnja savjetnica župana Natalija Martinčević zajedno sa suradnicima predstavila je i drugi dio bogate ponude koja nas očekuje 24. siječnja u HNK u Varaždinu. 

Kako je naglasila Martinčević, Svečani bal Varaždinske županije dobio je još jedno priznanje za svoju kvalitetu te je će se ove godine održati pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije  ali i kao partner Bala Gradišćanskih Hrvata koji se održava u Beču.

- Svečani bal Varaždinske županije i ove će godine biti jedan poseban događaj. Nastavili smo i nastaviti ćemo dizati njegovu kvalitetu. Na prošlom predstavljanju u Županijskoj palači predstavili smo program koji je i ove godine izuzetno bogat, a danas ovdje predstavljamo naše modne dizajnerice, posebno atraktivne povijesne postrojbe i bogatu gastronomiju Varaždinske županije – rekla je Martinčević te posebno zahvalila organizacijskom odboru kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji. 

Na predstavljanju su bili i predstavnici povijesnih postrojbi koje će ove godine biti posebna atrakcija bala, a na samom Svečanom balu sudjelovati će Husarska garda Varaždinske županije, Varaždinska građanska garda - Purgari, Karlovačka građanska garda, Križevačka djevojačka straža te povijesna postrojba iz Linza. Pažnju će zasigurno svakako će privući kadeti i kadetkinje Hrvatske vojske. 

- Ponosan sam što će se povijesne postrojbe predstaviti na ovakvoj manifestaciji kao što je Svečani bal. Povijesne postrojbe dio su naše kulture i tradicije i to je ono što nastojimo sačuvati i prenijeti generacijama. Na samom Balu biti će ponuđen i tradicionalni purgarski gulaš iz 18. stoljeća. Bez kojeg nije moglo završiti niti jedno okupljanje purgara, a to njegujemo i dan danas.  – rekao je Dražen Loparić, zapovjednik Purgara koji se u ime svih postrojbi zahvalio Varaždinskoj županiji na uključivanju u ovu manifestaciju. 

Ivana Ipša, vlasnica VOP portala Varaždin obratila se u ime varaždinskih dizajnerica koje će i ove godine svoje kreacije predstaviti na Svečanom balu.

- Evidentno je da nam je Varaždinska županija postala jedan aktivan promotor poduzetništva i obrtništva. Ta aktivna promocija nam je izuzetno važna i na tome im zahvaljujem. Radimo zajedno na promociji naših obrtnika i poduzetnika od malih sajmova do ovakvih velikih svečanih manifestacija. – rekla je Ivana Ipša.

Na Svečanom balu predstaviti će se: Ana Kraš – AK studio, Kookabee dizjan by Melita Kukec, Snježana Radev s svojom modnom markom Brokat i BRoth by Blaženka Roth. 

Za vrhunsku gastronomsku ponudu od autohtonih namirnica zaduženi su nagrađivani kulinarski majstori hotela Minerva.

- U gastronomsku ponudu na Svečanom balu uključili smo sve tradicionalne namirnice s područja Varaždinske županije. Biti će tu puno jela u kojima prevladava buča, zatim heljda, purica s mlincima te brojne tradicionalne delicije spremljene na jedan poseban način. Bit će poslužena Toplička torta, pripremana po originalnoj recepturi iz 19. stoljeća. U pripremu naših jela ulažemo puno truda i ljubavi i vjerujemo da će se svidjeti gostima na Svečanom balu – rekla je Terezija Pernar, voditejica ugostiteljstva iz Hotela Minerve.

Karte se mogu kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta. 

NAJČITANIJE NOVOSTI