Službeni internet portal Varaždinska županija

Položeni vijenci i odana počast kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima

OBJAVLJENO 03.08.2019.

Uoči 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila su vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu.

Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave Varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije.

Na taj način odana je počast našim herojima poginulima u Domovinskom ratu.

U izaslanstvu Varaždinske županije bili su zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i predsjednik županijske skupštine mr.sc. Alen Runac.

- 5. kolovoz povijesni je dan za sve građane Republike Hrvatske. Slaveći pobjedu u Domovinskom ratu izborenu herojstvom i životnom žrtvom hrvatskih branitelja, danas upravo njima uz duboki naklon upućujemo i izraze trajne zahvalnosti. Svim građankama i građanima Varaždinske županije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a našim braniteljima i Dan hrvatskih branitelja.– rekao je zamjenik Paljak.

Nakon polaganja vijenaca minutom šutnje odana je počast svim poginulima, te je molitvom za sve poginule i nestale branitelje zaokružen ovaj čin iskazivanja dubokog poštovanja i zahvalnosti. 

Podsjetimo, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je datum 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno – redarstvenoj akciji Oluja.

NAJČITANIJE NOVOSTI