Službeni internet portal Varaždinska županija

Nikad uspješniji humanitarni turnir na TK Varteks – Varaždinska županija poduprla akciju

OBJAVLJENO 16.09.2019.

Na terenima Teniskog kluba Varteks u nedjelju, 15. rujna, održao se 9. humanitarni turnir „Igrajmo zajedno“ za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma, u organizaciji NC Lions Cluba Varaždin Millennium, Udruge za autizam „Pogled“ i TK Varteks. Igrali su se muški, ženski i mješoviti parovi, a dobra atmosfera protezala se kroz čitav dan.

Turnir je obišao i župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, koji je osobnom donacijom i uplatom Županije u iznosu od 7000 kuna pridonio uspjehu ove akcije. Tom je prilikom razgovarao sa sportskim direktorom kluba, Marijanom Dugandžićem i predsjednikom Teniskog saveza Varaždinske županije, Sašom Hiršzonom, o stanju i budućnosti kluba.

U prekrasnom sunčanom danu, dobrom društvu i mečevima je uživalo 126 igrača i igračica, ali i gostiju i posjetitelja koji su, plaćanjem kotizacija, kupujući tombole i dajući dobrovoljne priloge, zajedno s donatorima i pokroviteljima uspjeli prikupiti najviše novaca dosad – čak 76.278,50 kuna!

Preko dvjesto donatora su, poklanjajući svoje usluge i proizvode, omogućili organizaciju tombole na kojoj je prikupljeno 12.040 kuna, kotizacije su prihodovale 12.600 kuna, izravne uplate na žiro račun iznose 32.797,50 kuna, a donacije sudionika turnira 8.841 kuna. Na taj iznos dodala su se još dva pokroviteljstva – Grada Varaždina u iznosu od 3000 kuna i Varaždinske županije u iznosu od 7000 kuna. Novac će biti utrošen na kupnju neurofeedback uređaja koji se pokazao kao uspješna terapija djeci s poremećajima iz spektra autizma.

NAJČITANIJE NOVOSTI