Službeni internet portal Varaždinska županija

Izvedba Carmine Burane u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru

OBJAVLJENO 17.09.2019.

U izvedbi Carmine Burane u Mariboru uživali i predsjednik Državnog zbora Dejan Židan, ministar obrazovanja Jernej Pikalo te zamjenik župana Robert Vugrin

Nakon veličanstvene izvedbe Carmine Burane na obali rijeke Drave u Varaždinu, glazbena suradnja učenika Glazbene škole iz Varaždina u suradnji s kolegama iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor te varaždinskim katedralnim zborom Chorus Angelicus nastavljena je izvedbom istog djela u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru.

U ovoj vrhunskoj izvedbi uživali su i predsjednik Državnog zbora Slovenije Dejan Židan, ministar obrazovanja dr.sc. Jernej Pikalo, gradonačelnik Grada Maribora Sašo Arsenovič, hrvatski veleposlanik u Ljubljani NJ.E. Boris Grigić, počasni hrvatski konzul u Mariboru prof.dr.sc.Šime Ivanjko, ali i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin te gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok. Domaćin izvedbe bila je Helena Meško, ravnateljica Konservatorija, a uz nju prisutni su bili i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr.sc. Davor Matačić te ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

- Naša Glazbena škola je ovime dokazala da je zaista u samome vrhu što se tiče kvalitete, osim što je rasadnik mnogih glazbenih talenata, škola surađuje s mnogim uglednim institucijama na ostvarivanju ovako lijepih projekata – rekao je zamjenik župana Vugrin te čestitao svim izvođačima na izvedbi.

NAJČITANIJE NOVOSTI