Službeni internet portal Varaždinska županija

Izdavanje akata za gradnju i ozakonjenje građevina od danas isključivo u Vodotornju u Vrazovoj 4 u Varaždinu

OBJAVLJENO 16.01.2020.

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Varaždinske županije od danas, 16. siječnja, djeluje u zgradi Vodotornja u Vrazovoj 4 u Varaždinu, što znači da se poslovi izdavanja akata za gradnju, akata u postupcima ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada te drugi poslovi više ne obavljaju u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu, nego isključivo u Vodotornju. 

Time je završilo preseljenje svih upravnih odjela nakon što je 1. siječnja ove godine Varaždinska županija preuzela poslove ureda državne uprave.

Uz Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, u Vodotornju djeluju još i Upravni odjel za opću upravu, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, Služba za unutarnju reviziju, a tamo će se, u sklopu Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove, obavljati i preuzeti poslovi izdavanja obrtnica, vođenja obrtnog registra, rješavanja o minimalnim tehničkim uvjetima za ugostiteljske i prodajne objekte te drugi poslovi.

Centralna pisarnica, u kojoj građani mogu podnijeti svoje zahtjeve, također djeluje u Vodotornju.

U Županijskoj palači djeluju pak Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Upravni odjel za proračun i javnu nabavu, Upravni odjel za poslove Skupštine i župana te se obavljaju preostali poslovi Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Podsjećamo, radno vrijeme upravnih odjela na obje lokacije jest: ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 7.30 do 15.30 sati, utorkom od 7 do 17 sati, a petkom od 7 do 13 sati.

NAJČITANIJE NOVOSTI