Službeni internet portal Varaždinska županija

Ispred nas još zanimljiviji i bogatiji program za Dane Varaždinske županije koji započinju današnjim podizanjem balona u Ludbregu

OBJAVLJENO 04.09.2019.

Dani Varaždinske županije ove će se godine održati od 4. do 15. rujna, a tijekom tih dana za građane je pripremljen raznovrstan i bogat program. Na konferenciji za medije koja se održala u Županijskoj palači, danas 4. rujna, program su najavili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac i savjetnica župana Natalija Martinčević.

Programi za građane počinju već od danas, 4. rujna, a sadržajan, bogat i atraktivan program najavila je savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Prošle godine otvorili smo programe prema našim građanima, a ove godine to i nastavljamo. Započinjemo već danas podizanjem balona u Ludbregu, a čeka nas podizanje u Petrijancu i u Varaždinu. Također, čeka nas nekoliko spektakularnih događanja poput FolkoFonije u kojoj sudjeluje preko 500 sudionika, a čiji program traje puna tri dana. Koncert Carmina Burana, u suradnji Varaždinske županije i Grada Varaždina, uz obalu rijeke Drave u kojem sudjeluje preko 320 izvođača te jedna potpuno nova manifestacija „Varaždinska štruklijada“ s čime još jednom pokazujemo koliko truda ulažemo u promociju naših OPG-a i domaće gastronomije. – naglasila je Martinčević, koja je ujedno pozvala sve žitelje Varaždinske županije na događanja koja su pred nama.

„ Varaždinska štruklijada“, manifestacija koju Varaždinska županija organizira po prvi puta, ove će se godine održati u atriju Županijske palače u subotu 14. rujna.
Od 13-15. rujna, u Paki će se održavati već tradicionalna manifestacija Dani vrganja i tartufa.

Predsjednik Županijske skupštine mr. sc. Alen Runac, najavio je onaj najslužbeniji dio programa.

- Kao i svake godine u Katedrali Blaženog uznesenja Djevice Marije održati će se Sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije. Ona će biti služena u četvrtak, 5. rujna, u 18 sati. U petak, 6. rujna, u 10.00 sati će kod Središnjeg križa na Varaždinskom groblju biti položeni vijenci u spomen na sve preminule građane i branitelje Županije, a prije toga odati ćemo počast i pokojnom županu Mlinariću. – rekao je Runac.

U petak u 17 sati će u HNK-u u Varaždinu biti održana svečana sjednica Varaždinske županije, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Županije za 2019. godinu.
Nagradu za životno djelo dobit će Marija Cafuk, jedna od najznačajnijih poljoprivrednica u Varaždinskoj županiji, nagrada za iznimna postignuća dodijeljena je Željku Krajan i osnovnoj školi „Vladimira Nazora“ Sveti Ilija, nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Drugoj gimnaziji Varaždin, Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru te Jasni Jakovljević, intendantici HNK u Varaždinu.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić najavio je niz kapitalnih projekata čiji će se radovi ovih dana započeti, odnosno za koje će se ovih dana potpisati ugovori s izvođačima.

- Mnogi drugi u našoj zemlji bi bili sretni da na godišnjoj razini mogu realizirati barem tri ovakva projekta čija je vrijednost oko 120 od ukupno preko 740 milijuna kuna ugovorenih i realiziranih europskih projekata . U našoj Županiji to je jedan kontinuitet i jako nam je drago da je tako i na to smo ponosni– rekao je Čačić te najavio kako će se danas obilježiti početak radova na energetskoj obnovi Minerve čija je vrijednost 82,5 milijuna kuna, radovi na Domovima zdravlja u Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama ukupne vrijednosti 9,9 milijuna kuna, a u petak će se obilježiti početak radova na obnovi Doma za starije i nemoćne u Varaždinu čija je vrijednost 31,9 milijun kuna.

Župan Čačić najavio je i postavljanje skulpture carice Sisi, akademskog kipara Nenada Opačića koje će biti ove subote 7. rujna, nakon čega slijedi program husara koji će već tradicionalno obaviti svoj prijavak županu.

Programi:

4. RUJNA 2019. – SRIJEDA

 • 19.00 sati - podizanje balona LUDBREG, park, Ulica Alojzija Stepinca 16

5. RUJNA 2019. - ČETVRTAK

 • 19.00 sati - podizanje balona PETRIJANEC, Nogometno igralište

7. RUJNA 2019. – SUBOTA

 • 9.00 sati -  postavljanje skulpture Opačića u atriju Županijske palače
 • 10.00 - prijavak husara županu – ispred Županijske palače
 • 20.00 sati – modna revija, atrij Županijske palače

13. RUJNA 2019. – PETAK

 • Dani vrganja i tartufa u Paki
 • 19.30 sati – svečano otvorenje Folkofonije – Kapucinski trg
 • 20.00 sati – koncert ansambla LADO – Kapucinski trg

14. RUJNA 2019. – SUBOTA

 • 9.00 – 13.00 sati – Varaždinska štruklijada, atrij Županijske palača
 • 18.30 sati – Prva Folklorna gala večer – Kapucinski trg
 • 21.00 sati – CARMINA BURANA – obala rijeke Drave

15. RUJNA 2019. – NEDJELJA

 • 11. 30 -13.30 sati – DJEČJA FOLKOFONIJA , Kapucinski trg
 • 20.00 sati – DRUGA Folkofonijska večer, Kapucinski trg

NAJČITANIJE NOVOSTI