Službeni internet portal Varaždinska županija

Halloween party u atriju Županijske palače i ove godine ispunio očekivanja

OBJAVLJENO 31.10.2019.

Hallowen party prošle se godine po prvi se puta održao u  organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije, a ove godine pokazalo se da je  ova manifestacija koja odvila u atriju Županijske palače prepoznata od brojnih građana ali i stranih gostiju. Priređenim programom i brojem posjetitelja zadovoljni su organizatori, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i idejni začetnik Kristijan Petrović Kiki, a brojni posjetitelji uživali su u maštovitim kreacijama od buče i jezivim zabavno glazbenim programom. 

 - Zadovoljna sam da je ova manifestacija već drugu godinu zaredom ispunila atrij brojnim posjetiteljima. Ove godine vidio se još veći odaziv naših građana koji su se zaista potrudili i došli maskirani, a u našem programu uživali su i strani gosti iz čak 12 zemalja diljem cijelog svijeta. - rekla je predsjedavajuća TZ-a Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Početna ideja ove manifestacije krenula je kao jačanje brenda buče na čemu se intenzivno radi od početka mandata, a ispunjeni atrij još je jedan dokaz  kako građani prepoznaju ideje i manifestacije koje realizira Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. 

Bogati program započeo je u 18 sati predstavljanjem  obrtnika i Udruga koje su svoje prigodne radove izložile u atriju. Posjetitelji su se kroz zanimljive priče Kristijana Petrovića upoznali s povijesti vampira Istočne i Srednje Europe, a posebno je atraktivan bio ples varaždinskih coprnica. Poznati druid, Krunoslav Čolo, izrađivao je svoja pismena te nudio posjetitelje posebnim pićem prikladnog naziva Zmajeva krv. 

 Posjetitelji su izrazili svoju kreativnost prigodno se maskirajući, a najatraktivnija maska osvojila je najavljenu nagradu vikend odmor u Kući za odmor s pričom. 

Cijeli atraktivni program upotpunjen je prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče koje su ponudile članice Udruge Trnovečko srce, kuhanim bazginim vinom iz kotla, crnim pivom iz Medine škrinje, kuhanim jezivim punčom te pečenim kestenima. Za posebne voodoo lutke ali i prigodne torbe s šišmišima zadužena je bila tkalja Iva Pešut, a niz atraktivnih lubanja ponudili su Art Beton Lumas.

NAJČITANIJE NOVOSTI