Službeni internet portal Varaždinska županija

Aktualno stanje vezano uz koronavirus u Varaždinskoj županiji na dan 19.7.2020.

OBJAVLJENO 19.07.2020.

Nakon 3 dana bez ijednog slučaja u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj muškoj osobi s blažom kliničkom slikom, a zaraza se povezuje s boravkom u inozemstvu.

Ukupno sada na području Varaždinske županije imamo šest aktivnih slučaja zaraze koronavirusom. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa tako da i dalje nemamo nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Pod mjerom obavezne samoizolacije nalazi se 34 osoba.

Sveukupno od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji ovo je 54. evidentirani slučaj zaražene osobe, a dodatno nam se još 10 osoba statistički pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

„Samo jučer je istestirano 90 osoba, a tijekom srpnja već preko 1.300. U tom razdoblju pozitivna je svaka 185. testirana osoba. Od preko 1.200 aktivnih slučajeva u Republici Hrvatskoj u Varaždinskoj županiji imamo svega 6 što je 0,5%, a nijedna od njih nije na bolničkom liječenju. S obzirom na navedeno sigurno da možemo biti zadovoljni s trenutnom epidemiološkom situacijom u samoj županiji no i dalje smo svjesni izloženosti zbog migracija stanovništva i shvaćamo važnost poštovanja uputa i preporuka komuniciranih s nacionalne razine.“, ističe načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

NAJČITANIJE NOVOSTI