Službeni internet portal Varaždinska županija

Aktualno stanje oko koronavirusa u Varaždinskoj županiji, 2.4. do 12.00 sati

OBJAVLJENO 02.04.2020.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, izliječenih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. Napomenimo kako su trenutno  sve one dobrog općeg stanja.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 383 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2045 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 46 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin je naznačio kako se među ovih 2045 osoba nalazi i novih 117 osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije.

-Sve ove osobe su u mjeri samoizolacije iz opravdanih preventivnih razloga, ili se radi o vozačima teretnih vozila koji voze izvan granica naše države, a vraćaju se natrag , ili o povratnicima koji su se vratili iz zemalja koje su proglašene opasnim područjima, ili o osobama koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženima – rekao je Robert Vugrin te dodao kako upravo pred nadolazeće Uskršnje blagdane valja preispitati smislenost povratka naših državljana u Republiku Hrvatsku. Naime, odmah po prelasku granice podliježu mjerama samoizolacije što znači da se najkraćim mogućim putem moraju uputiti  vlastitim kućama gdje svo vrijeme moraju i ostati, izbjegavati bliske kontakte s ukućanima i ne primati posjete.

U svrhu bolje informiranosti građana vezano za upute o poštivanju mjere samoizolacije upućujemo Vas na poveznicu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: 

NAJČITANIJE NOVOSTI