Službeni internet portal Varaždinska županija

Županijski plac privukao veliki broj građana, podijeljeni županijski tradicionalni doručak

OBJAVLJENO 20.06.2020.

Danas je održani  Županijski plac, izložbeno-prodajni sajam koji se do sada već pozicionirao kao tradicionalna manifestacija kojom se promoviraju naši lokalni proizvođači, a održao se u atriju Županijske palače. Smijeha, veselja nije nedostajalo, a sami posjteitelju zadovoljni su bogatom ponudom.

Danas se okupilo preko dvadesetak izlagača koji su prezentirali svoje proizvode, amoglo se naći svega  od voća i povrća, kaktusa i sukolenata, meda i pčelinjih proizvoda, proizvoda od heljde, kolača, vina, sokova, džemova, umaka, bučinog i drugih ulja, sireva i već spomenute lavande do nakita, suvenira, handmade proizvoda, platnenih pelena i eko torbi. 

Posebna zanimljivost bila je podjela tradicionalnog županijskog doručka kojeg su podijelili kuhari Hotela Minerva iz Varaždinskih Toplica. U doručku je s građanima uživala i savjetnica župana Natalija Martinčević (Reformisti), a kasnije su se pridružili i župan Radimir Čačić (Reformisti) te njegov zamjenik Robert Vugrin (Reformisti).

- Kišno vrijeme  nam je pokušalo pokvariti planove, ali ovaj veliki entuzijazam i volja naših izlagača, OPG-ova, udruga kojih je nekoliko ovdje danas, imamo čak i Udrugu umirovljenika sa svojim programom, jača je od same kiše. Krasna je atmosfera uz puno ljudi i to me veseli. Danas posebno nudimo besplatni tradicionalni doručak. Imamo kuhane šrukle, zlevku, jaja s gljivama i mislim da će, uz dobro vrijeme, ovo danas biti krasno događanje- rekla je Martinčević te dodala kako veliki broj posjetitelja potvrđuje činjenicu da ovome gradu tako nešto i nedostaje.

- Svi su dobrodošli – dodala je je Natalija Martinčević

Idući Županijski plac održat će se 4. srpnja. Besplatno sudjelovanje proizvođača i prilika za predstavljanje i izravnu prodaju u samom središtu grada ovaj sajam čine jedinstvenim.

NAJČITANIJE NOVOSTI