Službeni internet portal Varaždinska županija

Županijska palača – idealna akustična kulisa za barokne poslastice

OBJAVLJENO 21.09.2020.

Dugotrajnim su pljeskom okupljeni ljubitelji glazbe nagradili nastup sopranistice Ivane Lazar i čembalista orguljaša Pavla Mašića, u okviru pedesetog izdanja Varaždinskih baroknih večeri (VBV). Koncert dvoje vrsnih hrvatskih glazbenika održan je uSkupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu, koja je bila idealna kulisa za ovu glazbenu baroknu poslasticu.

- Veliko je zadovoljstvo biti dio jubilarnih pedesetih Varaždinskih baroknih večeri. U mandatu ove županijske vlasti, mi smo krenuli s inicijativom da se koncerti održavaju u prostoru Županijske palače, u atriju, odnosno našoj Skupštinskoj, nekada balskoj dvorani, u ovom prekrasnom ambijentu. Svi koji su ovdje muzicirali pohvalili su odličnu akustiku naše dvorane, kao jednu od najboljih u gradu uopće. Županija snažno već godinama podupire ovaj, u toj klasi najbolji svjetski festival, ove godine sa 190.000,00 kuna, a to ćemo nastaviti činiti i ubuduće. Veselimo se današnjoj izvedbi koju ćemo zaokružiti druženjem u atriju - kazala je saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Na repertoaru su bila djela Josepha Haydna i Wolfganga Amadeusa Mozarta, a izvedbe prvakinje Opere HNK Zagreb, dobitnice nagrade Hrvatskog glumišta i dvostruke dobitnice nagrade ‘Jurica Murai’ za najbolju interpretaciju na Varaždinskim baroknim večerima u pratnji čembalista orguljaša, čija je kvaliteta njegova umjetničkog djelovanja prepoznata s više od 30 važnih inozemnih i domaćih nagrada, oduševile su prisutne.

NAJČITANIJE NOVOSTI