Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinski folklorni ansambl najbolji na Smotri folklora, atraktivni balon predstavljen i u N. Marofu

OBJAVLJENO 10.09.2018.

U Kulturnom centru Ivan Rabuzin je u nedjelju, 9. rujna, održana 15. po redu Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije, koju su u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije organizirali Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD-a Marof, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture.

Na Smotri je, uz gradonačelnika Novoga Marofa Sinišu Jenkača i druge goste, bio i zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je uručio priznanja sudionicima Smotre, KUD-u Hrvatske željeznice Varaždin, Varaždinskom folklornom ansamblu i KUD-u Marof.

- Varaždinska županija obilježava svoj dan na blagdan zaštitnice Male Gospe, a budući da ove godine slavimo 25. obljetnicu postojanja Županije u samostalnoj Hrvatskoj, bila je to prilika da se rezimiraju rezultati rada. U zadnjih godinu dana pokrenuli smo ogromne i značajne infrastrukturne projekte, no pravi sadržaj čine ljude, posebice svi vi koji čuvate folklornu baštinu. Čestitam na izvedbi – istaknuo je zamjenik Paljak.

Prema odluci stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture, najbolji je bio Varaždinski folklorni ansambl koji će Varaždinsku županiju predstavljati na državnom susretu folklornih ansambala, koji će sredinom listopada biti održan u Čakovcu. Varaždinskom folklornom ansamblu ovo je četvrta pobjeda zaredom, a šesta u zadnjih osam godina.

U Novome Marofu je predstavljen i balon na vrući zrak Varaždinske županije.

- Možemo reći da je balon Varaždinske županije danas stigao kući, u Novi Marof, u kraj iz kojeg je veliki slikar Ivan Rabuzin, čija je slika „Svečanost cvijeća“ reproducirana na kupolu balona. Veseli nas veliki interes za ovaj balon, koji je doista prava atrakcija za naše građane i turiste, a planiramo ga koristiti i u sportske svrhe te organizirati Svjetsko prvenstvo u balonaštvu za žene – najavio je zamjenik Paljak.

NAJČITANIJE NOVOSTI