Službeni internet portal Varaždinska županija

U Ivancu otvorena obnovljena ulica Jezerski put

OBJAVLJENO 11.11.2017.

Danas je otvorena ulica Jezerski put u Ivancu. U navedenoj ulici stavljen je novi sloj asfalta na 820 metara zbog toga jer je stari sloj, koji je bio u katastrofalnom stanju uzrokovao mnoge prometne teškoće svim sudionicima prometa, a posebno stanarima ove ulice. Na poziv stanara ove ulice na teren su izašli predsjednik Upravnog vijeća županijske uprave za ceste i županijski vijećnik Nenad Koščak i ravnatelj Osonjački te su se kroz razgovor s stanarima ove ulice uvjerili da je ovo jedna od najtrošnijih cesta u Gradu Ivancu te je iz tog razloga pokrenut žurni postupak sanacije.

- Cesta je dobila novi pokrov, gornji sloj, a riječ je o ukupno 820 metara ceste. Ovih 160 tisuća kuna za državu je mali novac, ali za jednu prosječnu našu jedinicu lokalne samouprave, čiji budžet je otprilike tisuću kuna po glavi stanovnika, to je godišnji budžet koji doprinosi 160 stanovnika jednog grada ili općine u ovoj županiji – rekao je župan. 

Čačić je podsjetio da je na tom potezu tristotinjak stanovnika koji su još prije 13 godina uputili zahtjev da se taj dio ceste sanira. 
- Dakle, od 2004. godine postoje zahtjevi o čemu je gradonačelnik Milorad Batinić bio obaviješten, bio je ovdje, ali je izjavio da on tu ništa ne može poduzeti jer ova cesta nije u ingerenciji Grada Ivanca, već Županije, a on, kao, nema veze sa tadašnjim županom Štromarom. Iako lokalna samouprava često sudjeluje u projektima koje realizira ŽUC, ovdje ona nije sudjelovala ni sa jednom lipom – naglasio je župan Čačić.

- Reagirali smo na poziv stanara ulice Jezerski put koji su se javili preko Jelene Pavleković koja nas je obavjestila o problemu te se dolaskom na teren uvjerili kako je ulica u stvarno katastrofalnom stanju. Iz tog razloga odlučili smo hitno obnoviti asfalt te staviti novi sloj. Nastaviti ćemo s radovima koliko nam vrijeme dozvoli ove godine, a po prioritetima nastaviti s radom i u sljedećoj godini, naglasio je Koščak.

Na otvorenju osim župana i predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a prisustvovala je i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević i ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački.

NAJČITANIJE NOVOSTI