Službeni internet portal Varaždinska županija

Potpisan ugovor o izvođenju radova, kreće energetska obnova zgrade OŠ Veliki Bukovec

OBJAVLJENO 07.11.2017.

Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec potpisali su u utorak, 7. studenoga, u Županijskoj palači u Varaždinu Željka Marković-Bilić, ravnateljica Osnovne škole Veliki Bukovec, i Filip Pluščec ispred zajednice ponuditelja Pludux art, Plin-projekt i obrt Elektro-Pozaić.

Potpisivanju ugovora za projekt, koji se sufinancira sredstvima iz EU fondova, prisustvovali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak.

Projekt energetske obnove OŠ Veliki Bukovec vrijedan je 4,6 milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU, 1,2 milijuna kuna će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 905 tisuća kuna će biti osigurano iz županijskog proračuna.

Osnovna škola Veliki Bukovec, koju pohađa 264 učenika, potpunosti će biti energetski obnovljena. Osim što će biti zamijenjena vanjska stolarija i povećana toplinska zaštita ovojnice zgrade te ugrađen novi, visokoučinkovit sustav grijanja, ugrađeni će biti fotonaponski moduli za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Riječ je o drugom ugovoru o energetskoj obnovi škola u Varaždinskoj županiji. Ugovor o energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Novi Marof bio je prvi potpisani ugovor o izvođenju radova u Hrvatskoj. Nakon ugovora za OŠ Veliki Bukovec uslijedit će i potpisivanje ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi OŠ Franje Serta u Bednji.

U tri škole bit će uloženo gotovo devet milijuna kuna, od čega je 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. U pripremi je još osam projekata energetske obnove škola.

NAJČITANIJE NOVOSTI