Službeni internet portal Varaždinska županija

U Novome Marofu održan 1. simpozij o palijativnoj skrbi

OBJAVLJENO 27.10.2017.
Više od 250 sudionika iz cijele Hrvatske – liječnika, medicinskih sestara, socijalnih radnika, psihologa, ljekarnika, fizioterapeuta i duhovnika - okupilo se u Novom Marofu u petak, 27. listopada 2017., na 1. simpoziju o palijativnoj skrbi.

Sudionike Simpozija pod nazivom „5 godina iskustva u palijativnoj skrbi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin“ pozdravio je i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin. 

- U punom su jeku radovi na novom objektu za palijativnu skrb u Novom Marofu, koji treba biti dovršen u 12 mjeseci, a koji se financira bespovratnim sredstvima iz EU. Europa je prepoznala potrebu za takvim objektom, o čemu govori podatak da je to jedan od svega četiri takva projekta koje financiraju u Hrvatskoj. Iako je riječ o važnim ulaganjima u objekt i u opremu, ljudi su ti koji čine razliku, a posebno kad je u pitanju skrb o najtežim bolesnicima. Veseli nas veliki interes za ovaj simpozij, za koji vjerujem da će biti tek prvi u nizu – rekao je Vugrin.

Stručnjake za palijativnu skrb pozdravili su i voditelj Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin dr. Tihomir Pintarec, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić, kao i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Prije samog Simpozija, uzvanici su obišli Palijativni odjel novomarofske Službe.

NAJČITANIJE NOVOSTI