Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvorena Vinogradska ulica u Jakopovcu

OBJAVLJENO 28.10.2017.

Nakon završetka radova od strane Županijske uprave za ceste, danas je otvorena Vinogradska ulica u Jakopovcu u Općini Jalžabet.

Na inicijativu lokalnog stanovništva obnovljen je gornji sloj županijske ceste u Jakopovcu. Cesta je dosad bila u vrlo lošem stanju, stoga je obnovljena u dužini od oko 300 metara

- Riječ je o projektu vrijednom oko 150 tisuća kuna i nije to od nekog povijesnog značaja za državu, no za žitelje ovoga kraja to mnogo znači – rekao je župan.  U Kelemenu obnovljeno je oko 900 metara ceste za što je utrošeno oko 250 tisuća kuna, obje investicije financirane su u kompletnom iznosu od strane Županijske uprave za ceste.

Župan je naglasio kako je ukupno u 2017. godini u Općinu Jalžabet investirano 1.750.000,00 milijuna kuna i to je već respektabilan iznos u okviru relativno skromnog budžeta Županijske uprave za ceste.

Saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet Josip Križanić pohvalio je suradnju s Varaždinskom županijom i županom Čačićem.

- Imamo puno projekata i jedna smo od najbrže rastućih općina, a siguran sam da ćemo i u realizaciji onoga što još moramo napraviti imati podršku Županije – rekao je Križanić.

Na otvorenju ove ulice u Jakopovcu osim župana Čačića i saborskog zastupnika Križanića prisustvovali su i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, načelnik Općine Mirko Magić sa suradnicima, predstavnici Županijske uprave za ceste ravnatelj Tomislav Osonjački i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a i županijski vijećnik Nenad Koščak, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Kristijan Hublin i Krešimir Horvat.

Također okupili su se i brojni mještani Jakopovca koji su izazili zadovoljstvo napravljenim te porazgovarali s županom oko potreba mještana i daljnjih ulaganja u Jakopovec.  

NAJČITANIJE NOVOSTI