Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan s lovcima na proslavi Sv.Huberta u Ludbregu

OBJAVLJENO 04.11.2017.

Svečanom povorkom  s kočijama, konanjicima, kuburašima te Svetom misom u Svetištu u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu koju je predvodio varaždinski biskup mons.Josip Mrzljak, lovci iz cijele Hrvatske obilježili su te proslavili svojeg zaštitnika – Sv.Huberta.

Obilježavanju je uz predsjednika Hrvatskog lovačkog Saveza Đuru Dečaka, predsjednika Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivana Kutnjaka, dogradonačelnice Ludbrega Renate Potočnik te županijskog vijećnika Krešimira Horvata prisustvovao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je na prigodnoj svečanosti u sportskoj dvorani naznačio važnost lovaca koji čuvaju floru i faunu te im svima poželio mnogo lijepih i ugodnih trenutaka u okruženju prirode.

-  Hrvatska je poznata lovačka destinacija u cijeloj Europi, a najbolja mjesta okupljanja su upravo sajmovi, te je jedan od najboljih i najposjećenijih upravo varaždinski.

Čak 1500 članova nekoliko Lovačkih udruga u našoj Županiji govori u prilog tome da je lovstvo popularno, a treba se prisjetiti kako se početkom Domovinskog rata država branila i lovačkim puškama i tu je bio doprinos lovaca – rekao je župan te svim lovcima čestitao njihov dan.

NAJČITANIJE NOVOSTI