Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan na 130-oj obljetnici DVD –a Vinica

OBJAVLJENO 01.06.2019.

DVD Vinica obilježilo je 130 godina svog postojanja i djelovanja, kao jedno od najaktivnijih i najboljih vatrogasnih društava na ovome području. Svečanost je održana u kino-dvorani Općine Vinica , a svečanoj sjednici prisustvovao je uz saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, generala Mladena Markača, načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je čestitao viničkim vatrogascima ovu vrijednu i lijepu obljetnicu.

- Vinica je oduvijek bila naprednija sredina od drugih, pred gotovo četiristo godina Vinica je već imala svog učitelja, tako je ovdje osnovano i jedno od prvih društava, ono je danas jedno od najvećih i najuspješnijih.  Vinica je imala čak i glumačku sekciju, tamburaše, zatim tu je puhački orkestar. Dakle kao i nekada, Vinica je danas aktivno mjesto, vatrogasci tome daju svoj doprinos. Vidljiva je velika podrška općinskog načelnika, i koristim priliku da  čestitam svima ovaj jubilej – rekao je župan Čačić  u svome obraćanju.

U sklopu obilježavanja izdana je i prigodna monografija „130 godina vatrogastva u Vinici“ autora Miroslava Kelemenića, a održana je i velika javna vatrogasna vježba u kojoj su osim članova DVD Vinica sudjelovali DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje te vatrogasna društva iz susjednih općina. Lokacija pretpostavljenog velikog požara bila je zgrada Osnovne škole Vinica, a okupljeni su dobrovoljni vatrogasci pokazali gašenje požara zgrade, evakuaciju učenika i učitelja te spašavanje ozlijeđene osobe s visine.

NAJČITANIJE NOVOSTI