Službeni internet portal Varaždinska županija

Europski tjedan-održana manifestacija „Učenici-mladi poduzetnici“

OBJAVLJENO 13.05.2014.

U subotu, 10. svibnja, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna, učeničke zadruge iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije predstavile su svoje proizvode i radove na manifestaciji „Učenici – mladi poduzetnici“.

Cilj ove manifestacije je promoviranje kreativnosti i poduzetničkog duha mladih, ali i

očuvanje tradicije, budući da se u mnogim učeničkim zadrugama njeguje upravo očuvanje tradicije izrade proizvoda i radova tipičnih za našu regiju. Građani su tako imali priliku vidjeti rezultat rada vrijednih ruku učenika, a na štandovima su se našli proizvodi od nakita, ukrasa, platnenih vrećica, ručnih radova do cvijeća, prirodnih voćnih sokova, meda.

Na manifestaciji su sudjelovali: „Ivančica“ iz O.Š. I. K. Sakcinski Ivanec; „Ilek“ iz O.Š. Vladimir Nazor“; Sveti Ilija, „Jabuka“ iz O.Š. Martijanec; „Barok“ iz I. O.Š. Varaždin; „Šestica“ iz VI. O.Š.; „Pinklec“ iz VII. O.Š.; Aboretum Opeka“ Marčan; „Pahinsko“ iz Centra za odgoj i obrazovanje „Pahinsko“ pri Odgojnom domu Ivanec; „Domček“ iz Učeničkog doma Varaždin i Centar izvrsnosti iz poduzetništva Gospodarske škole Varaždin.

Istoga dana na Franjevačkom trgu građanima su podijeljeni informativni i promotivni materijali o Europskoj uniji.

„Učenici –mladi poduzetnici“ jedan je od tradicionalnih događaja Europskog tjedna, a održava se od 2009. godine.

NAJČITANIJE NOVOSTI