Službeni internet portal Varaždinska županija

Europa u srcu Varaždinske županije

OBJAVLJENO 09.05.2018.

Povodom Dana Europe manifestacijom „Europa u srcu Varaždinske županije“ dječji vrtići s područja Varaždinske županije danas su predstavili države članice Europske unije u parku Vatroslava Jagića u Varaždinu.

Organizator manifestacije je Varaždinska županija, a partneri manifestacije već tradicionalno su Društvo Naša djeca Varaždin i dječji vrtići s područja Varaždinske županije, a u veselom i raspjevanom Jagićevom šetalištu male i velike Europljane pozdravili su i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević te gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc.Ivan Čehok.

Pozdravljajući okupljene, posebna savjetnica Martinčević je naglasila kako Varaždinska županija ovu manifestaciju organizira već četrnaest godinu zaredom i to na najvažniji datum u povijesti Europske unije, Dan Europe koji se svake godine obilježava 9. svibnja.
- To je samo jedna u nizu aktivnosti koje smo i ove godine organizirali u sklopu EU tjedna a kako bi smo naše građane bolje i više informirali o različitim aspektima članstva u EU. Europa nisu samo granice, pravila, Europski sud, regule već povezanost i komunikacija između različitih država, kultura, jezika i to je upravo ono što ovdje i danas želimo prikazati kroz ovu priču o Europi u malom. Posebno me veseli da su u ovu priču uključeni vrtići iz Varaždinske županije koji kroz svaku novu generaciju sa jednakim žarom i entuzijazmom žele prikazati posebnosti svake europske države i to znam i osobno jer je prije nekoliko godina i moj sin sudjelovao u ovoj manifestaciji predstavljajući Španjolsku i zaista se sjećam svih priprema, učenja pjesmica na španjolskom i najvažnije velikog pozitivnog uzbuđenja i mislim da je to veselje djece – rekla je Natalija Martinčević te se zahvalila tetama u vrtiću, roditeljima, bakama i djedovima te svim mališanima koji su zapravo najzaslužniji za ovo danas te je i službeno otvorila manifestaciju.

Nakon prigodnih govora predstavnici Županije i Grada krenuli su put Europom, a posebnost ovogodišnjih izlaganja vrtića što su mališani kroz različite slike i prizore morali dočarati svaki državu.

Manifestaciji su nazočili i zamjenik župana Robert Vugrin te zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar.

NAJČITANIJE NOVOSTI