Službeni internet portal Varaždinska županija

Djeca tradicionalno obilježila Europski tjedan

OBJAVLJENO 07.05.2015.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna danas je, kod Starog grada u Varaždinu održana manifestacija ''Mali špancir Europom''. Varaždinska županija u suradnji s Gradom Varaždinom i Društvom ''Naša djeca'' pripremila je već tradicionalnu manifestaciju u kojoj sudjeluje gotovo osam stotina djece iz dvadeset i osam vrtića s područja Varaždinske županije. Svaki vrtić, na omeđenom teritoriju svoje države, predstavio je po jednu članicu Europske unije, njenu povijest, kulturu, sport ili kulinarske delicije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić koji je tom prilikom zahvalio svim mališanima i njihovim odgajateljima na velikom trudu i angažmanu.

- Kroz ovu edukativnu priredbu i vi najmanji stječete osnovna znanja o državama Europske unije, a na nama odraslima je zadatak da vam dobro pripremimo teren na kojem ćete u budućnosti moći konkurirati stečenim znanjem – istaknuo je zamjenik Košić te zahvalio svim vrtićima što su ovu manifestaciju pripremili s puno truda i pažnje kako bi prikazali svoje viđenje zemalja Europske unije te na taj način obilježili 15. po redu Europski tjedan.

Otvaranju ove manifestacije nazočili su i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc. Jelena Zrinski Berger.

NAJČITANIJE NOVOSTI