Službeni internet portal Varaždinska županija

U Gospodarskoj školi predstavljen projekt Prekvalifikacijom do posla

OBJAVLJENO 17.04.2018.

U ponedjeljak, 16. travnja, u Gospodarskoj školi u Varaždinu održana je uvodna konferencija za projekt „Prekvalifikacijom do posla“.  Ovaj projekt vrijedan je 1.465.955,38 kuna te je 100% financiran iz EU sredstava.   Na konferenciji prisutnima se u ime Varaždinske županije kao osnivača srednje Gospodarske škole obratio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je pohvalio projekte koji potječu direktno iz škola i naglasio da je Gospodarska škola predvodnik u provođenju raznih aktivnosti i projekata.

- Ovaj projekt je odlična reakcija na potrebe tržišta rada i upravo ovakvim programima prekvalifikacije, u ovom slučaju za zanimanja kuhar i slastičar, lakše će se doći do radnih mjesta, a i tržište će biti zadovoljeno. Bitno je da se ljudi educiraju, usavršavaju pa i prekvalificiraju kako bi lakše došli do posla. Varaždinska županija podržava svaki projekt koji je za dobrobit naših građana – rekao je zamjenik Paljak. 

Zamjenik Paljak naglasio je kako su u 2017.godini, i osnovne i srednje škole, putem međunarodnih i nacionalnih programa povukle preko 24 milijuna kuna. U navedeni iznos ne računaju se infrastrukturni projekti već ovaj iznos otpada na tzv. soft odnosno manje projekte. Okupljenima se obratila i predstojnica regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu Branka Šaško koja je izrazila zadovoljstvo pripremljenim projektom te važnost sudjelovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u ovakvim projektima za lakše zapošljavanje nezaposlenih osoba. Prisutnima se obratila i ravnateljica Gospodarske škole Katica Kalogjera Novak zahvalivši se svima koji su sudjelovali u izradi projekta kao i svima koji će sudjelovati u njegovoj provedbi.

Ovaj projekt prijavljen je u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.

Konferenciji je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek te voditeljica projekta Martina Novak, mag.oec.

NAJČITANIJE NOVOSTI