Službeni internet portal Varaždinska županija

U Županijskoj palači najavljena Maturantika 2018.

OBJAVLJENO 02.05.2018.

Više od 1500 maturanata iz svih srednjih škola, i javnih i privatnih, s područja Varaždinske županije uključiti će se od 16. do 18. svibnja u Maturantiku 2018. Najavili su to danas, 2. svibnja, Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina, Predrag Benčić, načelnik PU Varaždinske i Raymond Rojnik v.d. ravnatelja Koncertnog ureda Varaždin na konferenciji za medije koja je održana u Županijskoj palači.

- Uskoro nam počinje razdoblje kad naši maturanti završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje i logično je da se za njih organizira i prigodan program. Ove godine odlučili smo se za jedan koncept kojeg smatramo dugoročnim, a to je da se našim srednjoškolcima ponudi više sadržaja tijekom cijelog dana. Svi sadržaji odvijati će se na jednom mjestu u Parku mladih gdje će biti sva potrebna infrastruktura. Program je zaista bogat i pozivam sve da podržimo naše maturante a njima od srca želim dobru i sigurnu zabavu - naglasio je zamjenik Paljak. 

- Ovdje se radi o organiziranom povođenju zadnjih dana naših maturanata u sklopu školskih ustanova. Nije cilj da im nešto branimo, nego da im oplemenimo zadnje dane i da im ponudimo druge mogućnosti za slavlje, naglasila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica

O ulozi policijskih djelatnika i službenika  govorio je Predrag Benčić, načelnik Policijske uprave Varaždinske, koja je uz Varaždinsku županiju i Grad Varaždin ravnopravan partner u organizaciji Maturantike.

- Cilj i povod Maturantike je da zajedno s Gradom i Županijom osiguramo da se naši maturanti zabave ali i da se pojača njihova sigurnost koja je jako bitna. Preventivno ćemo održati nekoliko predavanja prije održavanja Maturantike gdje ćemo pojasniti mjere i maturantima i njihovim roditeljima - naglasio je Predrag Benčić.

U preventivne mjere uključiti će se i profesori i roditelji koji će uz djelatnike i službenike Policijske uprave biti prisutni u Parku mladih za vrijeme održavanja programa kako bi mogli preventivno intervenirati. S obzirom da su sva događanja vezana na jedno mjesto, a to je Park mladih, iz Policijske uprave vjeruju kako će ova Maturantika proći u ugodnoj i veseloj atmosferi.

O bogatom programu koji očekuje maturante govorio je v.d.ravnatelja Koncertnog ureda Raymond Rojnik.

Program započinje od 16. svibnja i to od 14 sati s nastupima školskih bendova, pjevača i plesača. Po prvi puta u Varaždinu očekuje se Mimohod maturanata, a maturanti će iz Parka mladih krenuti u 17.00 sati te se prošetati centrom Varaždina i vratiti u Park gdje ih očekuje biranje najkreativnije odjevenog razreda. Četvrtak je rezerviran za sportska događanja, dok u petak 18. svibnja na Trgu kralja Tomislava od 09.30. do 11.30 sati na štandovima će se predstaviti sve srednje škole uz prigodnu prodaju kreativnih radova učenika. Ova prodaja ima i humanitarni karakter jer će se sve donacije uplatiti u Zakladu za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije Sveti Mihael.

Točno u podne, u petak 18. svibnja,  varaždinski maturanti na Korzu će otplesati quadrillu.

NAJČITANIJE NOVOSTI