Službeni internet portal Varaždinska županija

Učenici iz Osnovne škole Vinica posjetili Županijsku palaču

OBJAVLJENO 26.10.2016.

U okviru nastavnog programa iz predmeta prirode, učenici trećih razreda Osnovne škole Vinica danas su u sklopu posjeta Varaždinu u pratnji svojih učiteljica posjetili Županijsku palaču.

Tom su prigodom razgledali Skupštinsku dvoranu, gdje su se susreli sa zamjenikom župana Varaždinske županije Alenom Kišićom koji ih je upoznao sa svojim radom, nadležnostima te poslovima koje obavlja obnašajući dužnost zamjenika.

Koliko općina ima Varaždinska županija, koliko stanovnika, kako izgleda radni dan zamjenika župana, koliko ima suradnika, ima li uopće slobodnog vremena, - samo su neka od pitanja koja su zanimala učenike.

Zamjenik župana nije krio zadovoljstvo posjetom učenika koji su mu zbog svog znanja, radoznalosti i iskrenosti bili veoma ugodno društvo, a pohvalio je i učiteljice i njihov angažman da djeci i u praksi približe ovaj oblik nastave koji omogućuje brže učenje prirode i geografije.

Pri tom je napomenuo kako mu je iznimno drago što ih je ugostio te s njima popričao i dao  informacije o načinu funkcioniranja županijske uprave.

- Uvijek rado primamo naše učenike, jer su oni naša budućnost, a tko zna, možda jednog dana među njima dobijemo novog župana ili županicu – napomenuo je zamjenik župana Kišić

Nakon susreta sa zamjenikom župana učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest te se ujedno i upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije, a velik interes među njima pobudila je i izložena uniforma Husarske garde Varaždinske županije.

Na kraju susreta sa zamjenikom, posjet su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem  kao trajnom uspomenom na ovaj posjet.

NAJČITANIJE NOVOSTI