Službeni internet portal Varaždinska županija

Učenici 7. osnovne škole Varaždin posjetili Županijsku palaču

OBJAVLJENO 27.04.2018.

Učenici Sedme Osnovne škole Varaždin posjetili su Županijsku palaču u pratnji svojih učiteljica te su se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije, a susreli su se sa pročelnicom Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivanom Golubić Horvat koja ih je upoznala sa ustrojstvom Županije, nadležnostima te poslovima koje obavlja župan i negovi zamjenici.

Učenici su razgledali Skupštinsku dvoranu u kojoj se održavaju sjednice Županijske skupštine, a u kojoj su se nekad vršili obredi građanskih vjenčanja.

Radoznalosti učenika nije bilo kraja.

Kako se postaje županom, je li teško upravljat županijom, kako je nastao grb Varaždinske županije, koliko traje mandat župana, koja je županova najteža odluka s kojom se do sad susreo,… samo su bila neka od pitanja koja su zanimala učenike.

Učenici su razgledavali i Malu dvoranu gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest. Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije, a posjet su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem.

NAJČITANIJE NOVOSTI