Službeni internet portal Varaždinska županija

Prijem za sudionike Erasmus projekta u Županijskoj palači

OBJAVLJENO 06.11.2019.

Županijsku palaču posjetili su sudionici projekta KA2 – IAG4VET-“Razvijanje učinkovitih IAG alata za zadržavanje učenika u strukovnom obrazovanju i postizanje uspjeha” .Nositelj ovog projekta je TARTU KUTSEHARIDUSKESKUS (Tartu Vocational Education Centre – Tartu VEC) iz Tartua u Estoniji,a Partnerske organizacije na projektu suWest Nottinghamshire College of Further Education, iz Velike Britanije, Helsinki Business College iz  Finske, I.I.S. “F. Brunelleschi/L. Da Vinci iz Italije te Elektrostrojarska škola Varaždin.Vrijednost projekta iznosi 147 697,00 eura,  a ključna aktivnost i glavni cilj projekta je suradnja na inovacijama i razmjeni dobrih praksi, akumulacija najboljih praksi iz zemalja partnera kako bi se razvile metode i alati za informiranje, savjetovanje i vođenje u svrhu poboljšanja učinkovitosti privlačenja, primanja i zadržavanja učenika u strukovnim školama. Projekt inače traje od rujna 2018. do travnja 2020. godine.

Zaželjevši srdačnu dobrodošlicu sudionicima projekta, zamjenik župana Tomislav Paljak naznačio je kako se Županija ponosi Elektrostrojarskom školom, koja je uključena u veliki broj domaćih i međunarodnih projekata.

-U školi rade vrhunski profesori, škola je izuzetno dobro opremljena, a sami učenici postižu odlične rezultate. Stoga nam je drago da i našim dragim gostima  možemo prezentirati rezultate koje postižemo, ali koristimo priliku da ih upoznamo i s bogatom poviješću same Županije – rekao je zamjenik župana Paljak.

Larisa Križan Breljak iz Upravnog odjela gospodarstvo, financije i europske poslove održala je prezentaciju o ostvarenim projektima na području obrazovanja u našoj Županiji, a nakon toga gosti su razgledali I samu palaču.

Prijemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor kos.

NAJČITANIJE NOVOSTI