Službeni internet portal Varaždinska županija

Lucija Jurenec državna prvakinja iz povijesti, Ilija Srpak srebrni na Olimpijadi u Minsku

OBJAVLJENO 04.05.2018.

Lucija Jurenec, učenica 7. a razreda OŠ Izidora Poljaka Višnjica, osvojila je prvo mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti koje je prošli tjedan održano u OŠ o. Petra Perice u Makarskoj. Mentorica državne prvakinje je profesorica povijesti Karmen Basarić.

- Lucija Jurenec je ponos naše škole. Dokazala je da se upornim radom, trudom i nesebičnim zalaganjem mogu postići doista veliki rezultati. Odličan rezultat postigla je na sve tri razine natjecanja u znanju iz povijesti, a s pripremama se nosila sa sebi svojstvenom odlučnošću i odličnim smislom za organizaciju rada. Na državno natjecanje je pozvana kao učenica s najvećim brojem bodova u cijeloj Hrvatskoj te je u Makarskoj u kategoriji sedmog razreda osvojila prvo mjesto. Našu malu školu smjestila je uz bok velikih škola poput onih iz Zagreba, Bjelovara, Osijeka, Karlovca i drugih – ponosna je ravnateljica OŠ Izidora Poljaka Martina Vusić.

Napominje da je Lucija skromna, ali ambiciozna, te će zasigurno nastaviti rad na svom usavršavanju i stjecanju novih znanja. – Iako je tek u sedmom razredu, shvaća da kvalitetna osoba koja ulaže u svoje znanje bude prepoznata i u daljnjem tijeku školovanja i rada – ističe Martina Vusić.

Odlične vijesti stigle su i s prošlotjedne međunarodne Mendeljejeve kemijske olimpijade u Minsku, na kojoj je Ilija Srpak, učenik Prve gimnazije Varaždin, osvojio srebrnu medalju.

- Ilija je bio jedan od četiri člana hrvatske reprezentacije, koja je osvojila srebrnu i brončanu medalju, pri čemu je, naravno, upravo Ilija bio najbolji. Više i ne znamo koja je to njegova medalja po redu, a još mu slijede olimpijade iz fizike, kemije, astrofizike i astronomije – ističe Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin.

NAJČITANIJE NOVOSTI