Službeni internet portal Varaždinska županija

Glazbena škola Varaždin domaćin uglednim profesorima

OBJAVLJENO 13.04.2018.

Glazbena škola Varaždin domaćin je dvojici uglednih profesora, Mati Dimliću s University of Westminster te John Simpson iz RSL Awards-a, vodeće svjetske organizacije za ocjenjivanje suvremene umjetnosti (glazbe i plesa). Osnovao ju je 1991. godine Norton York (koji je i dalje predsjednik), a od tada kontinuirano raste. RSL sada djeluje u više od 45 zemalja. 

Cilj posjete je upoznavanje s Glazbenom školom Varaždin te razmatranje mogućnosti uspostavljanja suradnje između Glazbene škole u Varaždinu i spomenutih institucija. U okviru posjete školi posjetili su i Županijsku palaču u kojoj su održali prezentaciju o svome radu te o mogućnostima potencijalne suradnje. Ispred Varaždinske županije primio ih je zamjenik župana Tomislav

Paljak zaželjevši im svako dobro te ugodan boravak u Varaždinu, a iskoristio je priliku kako bi istaknuo značaj Glazbene škole za Varaždin, Županiju, ali i za cijelu Hrvatsku.
- Trebalo bi nekoliko sati da se sve veli o značaju naše Glazbene škole, no najvažnija činjenica je da je ona jedna od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe govori u prilog njenoj važnosti. Škola naime, predstavlja iznimno važnu ulogu u razvoju kulture i glazbene umjetnosti grada Varaždina te cijele Varaždinske županije, ali usudio bih se reći i Hrvatske. Ovu školu pohađali su glazbeni velikani koji su dobar glas o ovoj instituciji prenijeli diljem svijeta. Varaždinska županija se posebno ponosi Glazbenom školom koja ove godine slavi veliku i vrijednu obljetnicu, a drago mi je da sve više uspostavlja suradnju s sličnim institucijama. Sutra ćemo imati prilike na glavnome varaždinskome trgu slušati zajednički nastup učenika varaždinske glazbene škole i Glazbene škole iz Ravensburga - rekao je zamjenik župana Paljak te je izrazio nadu kako će ugledni gosti prepoznati značaj i tradiciju Glazbene škole Varaždin.

Prijemu je nazočio i ravnatelj Glazbene škole Varaždin mr.sc. Davor Matačić, nekoliko profesora te članovi Školskog odbora, Andrej Skender i Vlasta Cindrić ujedno i županijska vijećnica.

NAJČITANIJE NOVOSTI