Službeni internet portal Varaždinska županija

Županiji u posjet stigli učenici Osnovne škole Martijanec

OBJAVLJENO 29.11.2016.

Učenici trećih razreda Osnovne škole Martijanec danas su u sklopu posjeta Varaždinu u pratnji svojih učiteljica posjetili Županijsku palaču.

Tom prilikom razgledali su Skupštinsku dvoranu, gdje su se susreli s predsjednicom Županijske skupštine Dubravkom Biberdžić, koja ih je tom prilikom upoznala s ustrojem i obilježjima Županije te im približila svoj rad i aktivnosti. Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o slavnoj Husarskoj pukovniji, a nakon toga krenuli su i u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest.

Radoznalosti učenika nije bilo kraja, a predsjednica Županijske skupštine nije krila zadovoljstvo posjetom učenika.

Iako tek pohađaju treći razred, dalo se naslutiti da prate aktualna zbivanja u Varaždinskoj županiji. Iznijeli su niz prijedloga koji su se odnosili na: veću plaću stanovnika županije, uljepšavanje svih škola u Varaždinskoj županiji, uvođenje jednosmjenske nastave, kupnju novog namještaja, izgradnju školskog igrališta te mnoge druge, a kojima su pokazali zavidno znanje i poznavanje funkcioniranja lokalne samouprave.

Predsjednica Županijske skupštine zahvalila se učenicima i njihovim učiteljicama na posjeti. Istaknula je kako vjeruje da su se svi osjećali lijepo i da im je svima bilo ugodno. Prije svega, navela je kako se nada da im je približila rad političara dodavši kako oni svakodnevno rade na tome kako bi se poboljšali životi svih građana Varaždinske županije osobito djece, istaknuvši kako Županija najviše ulaže upravo u obrazovanje.

- Poznati smo po tome diljem Hrvatske. Imamo Centre izvrsnosti iz različitih predmeta te se nadam se da će i neki od vas doći u te Centre  kad za to dođe vrijeme – rekla je Dubravka Biberdžić te svima zaželjela sretne i mirne predstojeće blagdane.

Učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo učinkovitim i nadasve zanimljivim, a na kraju susreta posjet je ovjekovječen zajedničkim fotografiranjem kao uspomenom na ovaj posjet.

NAJČITANIJE NOVOSTI